ast3

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

To Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ ξεκίνησε τη συλλογή της πρώτης σειράς δειγμάτων εδάφους στο πλαίσιο της εκτίμησης της περιβαλλοντικής κατάστασης που έχει προκύψει από την πυρκαγιά στο Μάτι Ανατολικής Αττικής. Την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζονται μετρήσεις αέρα με τον κινητό εργαστήριο ατμοσφαιρικής χημείας του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ σε επιλεγμένα σημεία. Η δράση αυτή γίνεται κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Αττικής και ως συνέχεια της αντίστοιχης δράσης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου και μέχρι στιγμής έχει δόσει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, και έχει σκοπό και τον ενδελεχή έλεγχο των αποτελεσμάτων από 2 διαφορετικά εργαστήρια.

Τα δείγματα θα αναλυθούν για τον προσδιορισμό βαρέων μετάλλων (μεταξύ των οποίων Μόλυβδο, Κάδμιο, κα) και πολυαρωματικών υδρογονανθράκων PAHs). Η δειγματοληψία θα επαναλαμβάνεται έως τα μέσα του χειμώνα (Γενάρη ή Φλεβάρη) σε μηνιαία βάση ώστε να μελετηθεί η χρονική μεταβολή της περιεκτικότητας του εδάφους στα στοιχεία αυτά.

ast2

ast1

Ανάμεσα στα σημεία δειγματοληψίας εδάφους είναι και ο χώρος που είχαν συγκεντρωθεί τα καμμένα αυτοκίνητα, πίσω από το δημοτικό σχολείο (Νούμερο 5, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας), κατόπιν αιτήματος του δημάρχου κου Ε. Μπουρνούς.


Παρουσιάζονται στο χάρτη τα σημεία συλλογής δειγμάτων εδάφους, και στις φωτογραφίες τα ίδια τα δείγματα εδάφους και μια σκηνή συλλογής δείγματος.

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο