equifund photo

Με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του EquiFund, του νέου υπερ-ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών που αποσκοπεί στο να τονώσει την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στόχος του είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων σε όλα τα επενδυτικά στάδια της επιχειρηματικότητας, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι και τις ώριμες προς επέκταση επιχειρήσεις. Το EquiFund αναμένεται να έχει θεμελιώδη ρόλο στο να απελευθερώσει τη δυναμική των επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών και να μετασχηματίσει το τοπικό οικοσύστημα.

Για την δημιουργία του Equifund o Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δήλωσε: 

"Η ίδρυση του Υπερταμείου Συμμετοχών, στην οποία από την πρώτη στιγμή συμμετείχε και στήριξε ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ στοχεύει στην προώθηση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ολιστικής κυβερνητικής προσέγγισης για τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού προτύπου, αυτού της Οικονομίας της Γνώσης. Το EquiFund αποτελεί ένα ελκυστικό χρηματοδοτικό εργαλείο με τελικό στόχο την ενίσχυση παραγωγικών επιχειρήσεων που με αιχμή την καινοτομία δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες προσέλκυσης επενδύσεων σε διεθνές επίπεδο".

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο