FOTAKIS VRAVEIA

Ο  Κ. Φωτάκης στην απονομή του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας

Στην τελετή απονομής του Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αν. Υπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Κώστας Φωτάκης.

Το φετινό βραβείο απενεμήθη από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καθηγητή Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο οποίος στο πλαίσιο της τελετής έδωσε ομιλία με θέμα «Αρμονία μηχανισμών Ζωής και Θανάτου στη σύγχρονη Φυσιολογία του Ανθρώπου και την Ιατρική Ακριβείας».

Φέτος συμπληρώνονται 27 χρόνια από τότε που το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θέσπισε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας, έναν θεσμό που επιβραβεύει κάθε χρόνο την αριστεία και αφοσίωση στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η τιμή στον δάσκαλο και ερευνητή Μιχάλη Κουτσιλιέρη μας φέρνει στο νου τους αλησμόνητους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλη Ξανθόπουλο και Στέφανο Πνευματικό, εμπνευσμένους δασκάλους και λαμπρούς επιστήμονες, που  δολοφονήθηκαν το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1990, την ώρα που δίδασκαν ένα προχωρημένο μεταπτυχιακό σεμινάριο.

 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο