ES ELIDEK

  15.11.2017

Ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της 1ης προκήρυξης του ΕΛΙΔΕΚ για τη στήριξη Ερευνητικών Έργων Μεταδιδακτόρων

 

Αγαπητέ/ή μεταδιδάκτορα ερευνητή/τρια,

Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη στήριξη Ερευνητικών Έργων Μεταδιδακτόρων Ερευνητών από το ΕΛΙΔΕΚ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με το σημείωμα αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

1.Ο πολύ μεγάλος αριθμός των προτάσεων που έχουν υποβληθεί, 1669 συνολικά, και η έμφαση που δίνεται στην εξασφάλιση διαφάνειας και αξιολόγηση σε βάθος, επιβάλουν την παράταση του αρχικά προσδιορισμένου χρόνου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, η αξιολόγηση των προτάσεων σε όλες τις θεματικές περιοχές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2017.

2.Επειδή κατά την αξιολόγηση έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις υψηλής επιστημονικής στάθμης οι οποίες αξίζει να στηριχθούν, γίνονται ενέργειες ώστε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός για την προκήρυξη αυτή  να αυξηθεί κατά 10 εκ. € και να ανέλθει στα 34 εκ. ευρώ συνολικά, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη χρηματοδότηση περισσότερων ερευνητικών έργων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

Κώστας Φωτάκης

 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο