Ebeip

H Eπιτροπή Βιοηθικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, (ΕΒΕΙΠ) διοργανώνει την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου 2017, ώρα 10.00 πμ, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου, Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Ηθικές Προκλήσεις στην Έρευνα με Βιολογικό Υλικό», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. H Eπιστημονική Ημερίδα διοργανώνεται επί τηευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από τη Σύμβαση του Οβιέδο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική. 

Την Ημερίδα  θα προλογίσει η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας  Δρ. Πατρίτσια Κυπριανίδου. Θα συμμετάσχουν ομιλητές από τα πεδία της βιοηθικής, των βιοεπιστημών  και του βιοδικαίου από την Ελλάδα καθώς και από την Διεύθυνση της DG Research & Innovation της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H Ημερίδα της ΕΒΕΙΠ θα συμβάλει στην εμβάθυνση του προβληματισμού, την  ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ επιστημόνων, καθώς και την τόνωση της συνεργασίας με τα ερευνητικά κέντρα και αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό,  όσον αφορά θέματα ηθικής και ακεραιότητας της έρευνας στις βιοϊοατρικές επιστήμες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο