IMG 1746 1

Το Ελληνικό Ινστιτούτο  Παστέρ, για  5η συνεχή φορά, στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής  και Κοινωνικής Δράσης Υποδοχής παιδιών προσφύγων σχολικής ηλικίας, «Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ΠΑΣΤΕΡΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» άνοιξε  τις πύλες του και υποδέχτηκε παιδιά.

Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, το Ινστιτούτο σε μια εξαιρετική συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ/Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας και  την ευγενική υποστήριξη της Μ.Κ.Ο ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, είχε τη χαρά να υποδεχθεί, τους ασυνόδευτους έφηβους πρόσφυγες, του χώρου φιλοξενίας safe zone του Σχιστού.

Μέσα από ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ετοιμάστηκε από το  Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, ειδικά για την ηλικία των φιλοξενουμένων προσφυγοπαίδων, τα παιδιά έκαναν μια γνωριμία με τον  συγκλονιστικό κόσμο των μικροοργανισμών. Η παρουσίαση με θέμα «Συζητώντας για τα μικρόβια, τους συγκατοίκους μας» και ο  διάλογος που ακολούθησε απάντησε σε πολλά  ερωτήματα που αφορούν τον «άγνωστο κόσμο» των μικροβίων  και   βοήθησε τα παιδιά  να ενημερωθούν για την πρόληψη των λοιμώξεων, τους βασικούς κανόνες υγιεινής, την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Στη συνέχεια οι νέοι επιστήμονες του Εργαστηρίου Βακτηριολογίας με   την επίδειξη μέσα από ειδικά στημένα για αυτό το σκοπό φωτομικροσκόπια, οδήγησαν τα παιδιά να παρατηρήσουν μόνοι τους  μικροβιακά παρασκευάσματα καθώς και ζωντανές  καλλιέργειες.

Στο τέλος της επίσκεψης, όλοι μαζί, σαν μια παρέα, απόλαυσαν, τη ζεστασιά της παστεριανής εγκάρδιας φιλοξενίας, δίνοντας στην  πλέον ευάλωτη ομάδα προσφύγων , τα ασυνόδευτα παιδιά, ευκαιρία για  όνειρα, δημιουργικό παιχνίδι και γνώση.

Στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής  και Κοινωνικής Δράσης Υποδοχής παιδιών προσφύγων σχολικής ηλικίας 

«ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ παστερΙΩνει το μικρΟβιο τηΣ ξενοφοβΙαΣ»

Η Δράση είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο