create

Το code+create, αφορά μαθήματα προγραμματισμού, ρομποτικής, τρισδιαστάτης εκτύπωσης, σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά και δικτυακούς τόπους τα οποία απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 15-18. Πρόκειται για δράση που προέρχεται από την προγραμματική συμφωνία του ΥΠΠΕΘ με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.

Τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι μικτά και περιέχουν εφήβους από την Ελλάδα και πρόσφυγες/μετανάστες. Η δράση είναι πιλοτική ενώ από τον επόμενο χρόνο ο στόχος  είναι να επεκταθεί σε οκτώ μεγάλες πόλεις που υπάρχουν προσφυγικοί καταυλισμοί.

Στόχος της δράσης είναι οι μαθητές να συνεργαστούν για μια κοινή εμπειρία μάθησης και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για όλους τους νέους τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στην Αθήνα, τα μαθήματα διενεργούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε δύο ομάδες των 20 μαθητών με δύο εκπαιδευτές σε κάθε μάθημα.

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ελεύθερα προσβάσιμο στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης https://elearn.ellak.gr. Κάθε μάθημα είναι διαδραστικό και εποικοδομητικό όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους.

Στο τέλος κάθε εβδομάδας απαντούν σε ερωτηματολόγια για να ελέγξουν τις γνώσεις που έμαθαν.

Η βαθμολογία έως σήμερα των μαθητών είναι κατά ΜΟ 8,3/10.

 Παράδειγμα αξιολόγησης μαθητών Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.http://www.ellak.gr ´

Όλα τα μαθήματα καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό είναι στα αγγλικά.

Οι μαθητές την ώρα μαθήματος Το λογισμικό, το περιεχόμενο, όλες οι εφαρμογές καθώς και τα ρομπότ είναι διαθέσιμα με άδειες ανοιχτού λογισμικού και τα ρομπότ που έχουν μέσο κόστος 50 ευρώ μαζί με τα τμήματα που τυπώνει ο κάθε μαθητής στον τρισδιάστατο εκτυπωτή τα παίρνουν οι μαθητές με την ολοκλήρωση των μαθημάτων για να τα προγραμματίζουν με τα κινητά τους.

 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο