PATRA TSIPRAS85 

Μαρούσι, 6-2-18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του ΑΝΥΠ Έρευνας & Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη σε καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία της Πάτρας

Την εταιρεία CBL Patras SA (Χημικά και Βιοφαρμακευτικά Εργαστήρια Πατρών) επισκέφθηκε σήμερα ο Αν. Υπουργός Έρευνας & Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.

Κατά την επίσκεψή τους ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Κλεομένη Μπάρλο, στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους της εταιρίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της CBL, ο Αν. Υπουργός Κώστας Φωτάκης αναφέρθηκε στην δράση «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ.

«Η δράση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας εταιρίας που εντάχθηκε πρόσφατα στο Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ είναι και η CBL», δήλωσε ο κ. Φωτάκης.

Στη συνέχεια αναλύθηκε η πολιτική της Κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων ερευνητών μέσω των δράσεων του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ). Σημειώθηκε πως, ήδη, τα πρώτα αχνά δείγματα ανάσχεσης του brain drain καταγράφονται στα αποτελέσματα της προκήρυξης του ΕΛΙΔΕΚ για την ενίσχυση των μεταδιδακτορικών ερευνητών.

Ο κ. Φωτάκης εξήρε το υψηλής ποιότητας επιστημονικό έργο της CBL, τονίζοντας πως πρόκειται για μία εταιρία μεγάλης έντασης γνώσης. Η εταιρία χαρακτηρίζεται από έντονη εξωστρέφεια, καθώς το 95% της παραγωγής της εξάγεται, ενώ η έρευνα που διεξάγει είναι διεθνούς απήχησης. Τέλος, αξιοσημείωτος είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας (περίπου 30 έτη) του επιστημονικού προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης.

 

Τομέας Έρευνας & Καινοτομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

Αν. Παπανδρέου 37. 151 80 Μαρούσι

ΥΠ.Π.Ε.Θ - Έρευνα & Καινοτομία - copyright © 2018 - Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη

Πληροφορίες για τον ιστότοπο